Министър Коритарова: Магистрала "Тракия" има нужда от ремонт

АМ "Тракия" има нужда от ремонт. Нарушена пътната настилка в областите Сливен и Ямбол. Ремонтните дейности ще стартират след края на летния сезон. Възобновяват се и дейностите по строежа на АМ "Хемус". Това заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.

Състоянието на пътищата в страната е незадоволително. Именно по тази причина след среща с АПИ и областните пътни управления бе поставена задачата, да се извърши анализ на пътната обстановка и да се изясни къде има нужда от спешни ремонти, изтъкна Коритарова.

Тя подчерта, че освен належащите ремонти са предвидени също възстановяване на пътна маркировка и поставянето на пътни знаци, там където липсват. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка, но трябва да започне тяхното поддържане, отбеляза Коритарова.

По думите й в последните три години са извършвани само аварийни ремонти, защото е нямало договори за поддръжка на пътищата. Регионалният министър отбеляза, че са изплатени близо 200 млн. лева на пътно-строителните фирми.

По отношение на катастрофата с кола на НСО край Аксаково, при която загина човек, а друг бе ранен, тя заяви, че са констатирани пропуски в работата на пътното управление във Варна. По думите й е образувано дисциплинарно производство срещу управителя на пътното управление, който е освободен от длъжност. Според нея до асфалтирането на пътя в района на инцидента се е стигнало след не добрата координация между институциите.

Министър Коритарова засегна и темата за ремонта на Дунав мост - Русе. Тя подчерта, че ремонтът е належащ. По думите й той ще продължи около две години и ще струва 45 млн. лв. Регионалният министър допълни, че движението няма да бъде спирано, а ще се осъществява в една лента.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини