Малко момиче и трима бойци на "Хизбула" са били убити при израелски въздушни удари в Сирия

Малко момиче и трима бойци на "Хизбула" са били убити при израелски въздушни удари в Сирия, предава Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на неправителствена мониторингова организация.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че е бил поразен най-малко един военен обект в централната провинция Хомс. Убити били трима сирийски бойци на ливанското движение "Хизбула", което е ключов съюзник на президента Башар ал Асад.

В сирийската провинция Хомс имат позиции подкрепяни от Иран групировки, включително "Хизбула", подчерта центърът, който е базиран във Великобритания и разполага с мрежа от източници в Сирия.

Тези фракции подкрепят президента Асад след избухването на гражданската войната в Сирия през 2011 г.

Мониторинговата организация каза още, че малко момиче е било убито, а 20 други цивилни са били ранени, при израелски въздушен удар в крайбрежния сирийски град Банияс, провинция Тартус.

Сирийското министерство на отбраната потвърди гибелта на детето. В комюникето се съобщава и за 10 ранени цивилни при израелски въздушни удари по неуточнен обект в центъра на Банияс и жилищна сграда в града.

Сирийската държавна новинарска агенция САНА предаде за прехванати "вражески цели" в небето над град Хомс.

От началото на конфликта в Сирия през 2011 г. Израел нанесе стотици въздушни удари в съседната страна срещу нейната армия и проирански групировки, подкрепящи Асад, отбелязва АФП. Тези атаки се увеличиха след началото на войната в ивицата Газа на 7 октомври, предизвикана от нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" в Израел на 7 октомври.

Израел рядко коментира тези въздушни удари, но многократно даде да се разбере, че няма да позволи на своя заклет враг Иран да разшири присъствието си в Сирия.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини