F-35 се разби до летището в Албакърки - пилота е в тежко състояние

Тест пилот на ВВС на САЩ е бил приет в болницата в тежко състояние във вторник следобед, след като F-35B Lightning II, с който е летял, се е разбил близо до Албакърки, Ню Мексико, съобщиха служители от компанията производител на самолета пред американското издание Military.com.

Няколко противопожарни служби са реагирали на съобщенията за катастрофата малко преди 14:00 часа местно време, а говорител на пожарната спасителна служба в Албакърки заяви, че пилотът на самолета е транспортиран до местна болница със сериозни наранявания.

Самолетът е бил на път за военновъздушната база Едуардс в Калифорния от Форт Уърт, Тексас, тогава се е случил инцидентът, според говорител на Lockheed Martin, която изгражда изтребителите от пето поколение. F-35 се е разбил след спиране за зареждане с гориво във военновъздушната база Къртланд, Ню Мексико.

"Пилотът безопасно катапултира", заяви говорителят на Lockheed в изявление пред Military.com във вторник вечерта. "Безопасността е наш приоритет и ние ще следваме съответния протокол за разследване."

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини