Путин: Да не мислите, че сме луди? Русия може да въоръжава други държави, за да атакуват Запада

Руският президент Владимир Путин заплаши с „нестандартен отговор“, ако руска територия бъде атакувана от Украйна с оръжия, доставени от Запада. Той предупреди, че Москва може да въоръжава държави, за да атакуват западни цели.

Това заяви Путин на среща с ръководители на световни информационни агенции в Санкт Петербург. Той не уточни, на кои държави би доставил оръжия за нападения срещу Запада.

Путин предупреди, че руската ядрена доктрина позволява, Русия да използва ядрени оръжия, ако суверенитетът или територията ѝ са застрашени, предаде Ройтерс.

„По някаква причина Западът смята, че Русия никога няма да ги използва“, каза Путин. Ние имаме ядрена доктрина и ако нечии действия застрашат нашия суверенитет и териториалната ни цялост, ние смятаме, че е възможно да използваме всички средства, с които разполагаме. Това не трябва да се приема с лека ръка, повърхностно“, подчерта руският президент, цитиран от БТА.

„Нямаме желание да нападаме НАТО - да не мислите, че сме луди или нещо такова“, каза още Путин.

Мислим си, че ако някой смята за възможно да достави оръжия в зоната на военните действия, за да извърши нападения на наша територия и да ни създава проблеми, защо да нямаме право да намерим място за такива оръжия в региони по света, където се извършват атаки срещу западни държави?",  попита Путин.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини