Засадиха дръвчета за Деня на екологията в Асеновград

  Ученици от Асеновград съвместно със служители от еко отдела към общината, както и с експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Пловдив отбелязаха Световния ден на околната среда.

  Възпитаници на 3 асеновградски училища – СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ангел Кънчев“ – от IV и V клас се включиха в инициативата с огромен интерес.

  Тази година мотото на кампанията е „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration”.

  Пред учениците бяха представени презентации за начините на опазване на околната среда. Бяха излъчени и видеоматериали с любопитна информация за биоразнообразието, защитените биологични видове, зони и територии, които се срещат в община Асеновград.

  Младите еколози научиха, че всеки човек трябва да се грижи за природата, да не я замърсява, да не унищожава растителните и животинските видове. Защото от нея черпим ресурси за храна, вода, енергия и материали от съществено значение за живота на планетата Земя.

  Освен дискусиите с ученици, част от активностите в Деня на околната среда бяха засадени и дървета от видовете чинар и бреза в пространството между велоалеята и парка зад Противопожарната служба в Асеновград.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини