ПП-ДБ отказаха на ГЕРБ, няма да участват и в преговори

ПП-ДБ отказаха на поканата на ГЕРБ да разговарят, след като преди дни заявиха, че остават в опозиция.

"Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите и ще бъде силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България". Това заявиха от коалицията в съобщение, адресирано до ГЕРБ.

От ПП-ДБ благодарят на ГЕРБ за поканата за разговор.

От коалицията посочиха, че в 50-ото Народно събрание ще имат конструктивно поведение и ще подкрепят националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в тяхната програма.

"Смятаме, че вашият подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната", отговарят ПП-ДБ писмено на поканата на ГЕРБ, като разпространиха отговора си до медиите. 

По-рано днес ГЕРБ-СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите от ГЕРБ-СДС предлагат да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.

Така първи на масата на преговорите ще седнат от ДПС, а техният лидер Делян Пеевски дори изпревари с инициативата за разговори за кабинет и победителя на вота Бойко Борисов и ГЕРБ. По план ПП-ДБ трябваше да проведат среща с преговорния екип на ГЕРБ в 15:00 часа, а след тях в 17: са поканени от "Възраждане".

Другите три парламентарни сили - БСП, ИТН и "Величие" имат покани за консултации във вторник. 

Преди няколко часа стана ясно още, че президентът Румен Радев свиква с указ първото заседание на новото 50-о Народно събрание в 9:00 часа на 19 юни 2024 г., сряда.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини