Радев заговори за наборната служба

Ние трябва да осигурим най-малкото някаква елементарна начална военна подготовка на младите хора в България, заяви президентът

Трябва да се осигури някаква начална военна подготовка за младото поколение. Съюзниците ни в НАТО вече връщат наборната военна служба и ние трябва да водим дебат за нуждата от това, заяви президентът Румен Радев в Стара Загора.

Той участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство. В словото си държавният глава подчерта, че нуждата от личен състав за армията е много по-голяма отколкото от оръжията и технологиите дори.

„Ние трябва да осигурим най-малкото някаква елементарна начална военна подготовка на младите хора в България. Формата, способите, организацията ще се решат в дебат. Но такава подготовка трябва да има и вие сте хората, които най-ефективно и ефикасно могат да я провеждат“, отбеляза държавният глава, цитиран от БНР.

Президентът акцентира, че е въпрос на няколко години – решенията от националната сигурност да се вземат от хора, които нямат нищо общо с армията.

„Все по-малко хора са свързани с армията, а скоро ще дойде време, в което такива политици ще вземат решения за националната ни сигурност“, каза Радев и припомни че скоро ще се навършат 20 години, откакто бе отменена наборната служба.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини