Путин и Ким подписаха пакт, който включва клауза за взаимна отбрана

Пактът за стратегическо партньорство, подписан днес от лидерите на Русия Владимир Путин и на Северна Корея Ким Чен-ун, включва клауза за взаимна отбрана. Според нея всяка от страните се съгласява да помага на другата да отблъсква външна агресия, заяви Путин, цитиран от Ройтерс и БТА.

„Подписаното днес споразумение за всеобхватно партньорство предвижда, наред с други неща, взаимопомощ в случай на агресия срещу една от страните по това споразумение“, каза Путин. Той обвини САЩ и държави от НАТО, които позволяват на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

Русия не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че подписаното с Русия споразумение за взаимопомощ е с чисто отбранителна насоченост въпреки ясното предупреждение, отправено към Запада, предаде Франс прес.

Руският президент Владимир Путин и севернокорейският му колега Ким Чен-ун подписаха днес в Пхенян споразумение за стратегическо партньорство между двете страни.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини