Щастието застига по-често жените

Жените като цяло са по-щастливи от мъжете, пише в. "Дейли експрес" и БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено по поръчка на британска банка и обхванало 4432 души.

Данните от анкетата показват, че жените са доволни от мястото, където живеят, от качеството си на живот и от баланса между работата и свободното си време.

Над 30 процента от участничките в допитването оценяват щастието си на осмица или повече по десетобална скала. За сравнение - само една четвърт от можете дават подобна оценка. Авторите на проучването са установили още, че най-щастливи са семейните дами и пенсионерките.

"Жените умеят да се наслаждават на малките удоволствия в живота - гледането на телевизия, слушането на музика, грижата за домашни любимци", казва Натали Кауън от "Фърст дайрект банк", по поръчка на която е направено допитването.

Радостта на дамите най-често е помрачена от мисълта за наднорменото тегло. Една трета от участничките в допитването споделят, че това е една от областите в живота им, в която искат да настъпи промяна.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини