Audi RS7 - с V10 и 580 кончета

От Audi обещаха, че ще разширят моделната си гама от 23 на 40 бройки, като по този повод от Инголщад планират да покажат разнообразни купета, софтроудъри, седани и т.н.

S5 и А5 вече ги има, а наскоро се появи и Q5. Няма да отнеме много време да се появи и бъдещото им четириврато купе А7. Според най-новите данни колата ще бъде предназначена за престижните клиенти с вкус към стила и мощността. Нещо друго любопитно – изглежда, че четиривратото купе ще се предлага с твърд покрив, но и със сгъваем мек покрив.

По всичко личи, че няма да отнеме много време, преди да дебютира А7, като се говори, че премиерата всъщност ще бъде по време на международното автомобилно изложение в Москва през август. Ако се съди по предишни скици на модела, то той ще се предлага с твърд покрив, но и със сгъваем мек покрив.

Audi вече вложиха милиони евро във фабриката в Некарсулм, така че да направят необходимите подобрения и промени и да могат да сглобяват А7 именно там. Производството се очаква да започне в края на тази година, но още през миналаташефът на Audi Рупърт Щадлер потвърди тази информация.

Все още не е известно кога колата ще се появи в шоурумовете, но едно друго нещо стана ясно: А7 ще получи хибридна версия, както и по-спортен вариант S7 (като дебютът на S7 би трябвало да бъде през 2012 година). Задачата на спортната версия на A7 ще бъде да се изправи срещу модели като Mercedes-Benz CLS 63 AMG. И за да може пълноценно да се конкурира с него, то S7 вероятно ще получи двигателя на Lamborghini, който така или иначе ще бъде внедрен в предстоящия Audi S8.

Междувременно се очаква вариант RS7, който ще се появи около 2 години след премиерата на А7. От него се очаква да бъде оборудван с 5.2-литров V10 двигател, притежаващ мощност от 580 к.с. – какъвто в момента е ползван в S6. Съответно за предаването на въртящия момент и към четирите колела ще помага комбинацията от седемстепенна трансмисия с два съединителя и електронния диференциал. 

Що се отнася до цялостния дизайн и стила на колата, то дизайнерският директор на Audi Щефан Зилаф още преди бе казвал, че спортните S и RS варианти в гамата на Audi ще имат повече промени спрямо стандартните спецификации . . . за разлика от сега. Той също така подчертава, че колите ще залагат на повече алуминий и въглеродни влакна в интериора, така че да се създаде усещането за спортен дух. 

Известно е, че ще се предлага голяма гама от двигатели, с които да бъде задвижван А7, както и неговите по-спортни варианти S7 и RS7. Така или иначе хибридната система на Audi се очаква да бъде приложена за първи път в софтроудъра Q5, а едва след това в А7 през следващата година. Има слухове за дизелов хибрид, но според непотвърдени данни това може да стане, ако се премахне бензиновата хибридна система.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини