Бербатов разкри тайната на успеха

Димитър Бербатов разкри по какъв начин е съживил кариерата си в Манчестър Юнайтед.

Българският нападател е положил неимоверни усилия в тренировки през лятото. Той призна, че се е чувствал разочарован от формата на Юнайтед през последните два сезона, но сега вярва, че всичко си идва на мястото.

29-годишният Бербатов заяви пред „Сън”: „Чувствах се разочарован от себе си, че не удовлетворявах всички привърженици на Манчестър Юнайтед.”

„Казвал съм го и преди – феновете на Манчестър Юнайтед са журито и така трябва да бъде. Това е техният отбор. Аз съм гост – привилегирован гост", допълва Novsport.

„Сега чувствам, че всичко, което си представям на терена, може да се сбъдне, и това ме кара да се чувствам страхотно.”

„Работих много върху физиката си. Положих доста усилия. Аз не съм от момчетата, които обичат да стоят във фитнеса, сигурен съм, че си личи. Но се опитвам да работя и върху това.”

„Тичах по шест мили всеки ден по време на подготовката. Гледах мачовете от Световното първенство, излизах да тичам, след това гледах друг мач и пак отивах да тичам. Това беше моят режим.”

Бербатов чувства истинска гордост от благотворителната си дейност в България, пише „Сън”. Изданието отбелязва, че фондацията на родния талант подпомага сираци и деца в неблагоприятно положение. От тази си дейност Митко се чувства по-удовлетворен, отколкото от постиженията си на терена.

Благоевградчанинът не е забравил какво възпитание е получил в една комунистическа страна, добавя „Сън”.

"Не съм от хората, които са на почит или говорят много в или извън съблекалнята. Но когато става дума за моята фондация, искам да говоря, защото това е много специално нещо. Фондацията е в моето собствено име и ние се опитваме да подкрепяме талантливи деца, които искат да направят нещо за своя живот, било да вършат нещо или да играят футбол. Организацията ми също помага на деца без никакви родители в сиропиталища. Това е много важно и колкото повече хора могат да помагат, по-добре. Правя го, защото искам да помогна на тези деца и да им дам нещо в замяна. Ако мога да покажа на децата начина и да ги подкрепя да направят същото, би било страхотно.”

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини