По 400 нови крадци всеки месец. Преглед на националния печат

"Труд": Излязохме от рецесията

България вече не е в рецесия! Новото статукво от макроикономическата ни реалност бе съобщено от премиера Бойко Борисов на срещата на европейските статистики в резиденция "Бояна".

През второто тримесечие на т. г. спрямо първото е отчетен ръст от 0,5 на сто, това се случва за първи път от началото на кризата, обяви министър-председателят пред шефа на Евростат Валтер Радермахер. Спрямо второто тримесечие на м. г. обаче БВП на България е спаднал с 1,4%.

"Монитор": Зам.-шеф на лекарите поема здравеопазването

Зам.-шефът на Българския лекарски съюз Стефан Константинов, който е гинеколог по професия, ще поеме здравното министерство. Той ще седне в стола на Анна Мария-Борисова, която остана  на поста едва шест месеца след като замени първия здравен министър в кабинета на ГЕРБ Божидар Нанев. В сряда премиерът Бойко Борисов прие подадената от нея оставка, след като ден по-рано се възпротиви на идеите й да се въведе 20% доплащане на здравните услуги.

Лично вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков и парламентарната шефка Цецка Цачева представиха вчера предложения от Борисов за министър д-р Константинов, чиято кандидатура ще бъде гласувана от депутатите следващата седмица.

"24 часа": Предлагат закон и за личен фалит

Закон за банкрут на физическите лица трябва да бъде създаден, за да регламентира процедурата, в случай че човек изпадне в затруднение да изплаща кредитите си.

Това предлагат от няколко неправителствени организации - Института на дипломираните финансови консултанти (ИДФК), асоциацията "Активни потребители", Българския финансов форум и др.

В него може да се запише например, че когато човек не може да погасява кредита си, една част от задължението му може да се преструктурира, а друга дори да му бъде опростена, обясни Любомир Христов, шеф на ИДФК.

"Сега": Депутат от ДПС спаси имоти за 6 милиона лева от запор

Депутатът от ДПС Гюнай Сефер е успял да спаси от блокиране имущество за 6 милиона лева, докато комисията "Кушлев", прокуратурата и съдът задвижат процедурата за налагане на запори и възбрани. Това стана ясно вчера, след като Стоян Кушлев гордо се похвали, че по искане на комисията Силистренският окръжен съд е наложил запори и възбрани на имущество на Сефер за близо 2.3 млн.лв. Сред тях имало 2 апартамента в атрактивни столични квартали, други 23 недвижими имота, сред които и 50 декара в Дулово, и 7 склада за тютюн, както и 23 автомобила. Основанието за искането на запорите и възбраните е делото за документна измама, което се води срещу депутата.

"24 часа": 400 бедни стават крадци всеки месец

Поне по 400 българи повече са излизали да крадат всеки месец от началото на годината.

Липсата на работа и перспектива навсякъде в страната са увеличили за 8 месеца с 4 хиляди установените обирджии, отчитат от Криминална полиция.

На ден се опразват поне по 200 жилища, магазини и офиси, а общо регистрираните случаи на кражби до краяна август са 48 700. Ловеч, Враца, Монтана, Плевен и Разград са първенци по обири, там престъпленията са скочили двойно, в София обаче са намалели.

"Монитор": Продаваме къщата и колата без половинката да знае

Единият от съпрузите ще може да продава общия семеен имот, стига другият да не оспори сделката до 6 месеца. Мълчанието за апартамента, колата и останалото семейно имущество ще се приема за съгласие. Това решиха вчера депутатите, които приеха на първо четене поправки в Семейния кодекс. Според тях дори съпругът да даде право на строеж върху семеен имот на трето лице и половинката му не оспори това до половин година, но не по-късно от 3 г., решението му също ще се счита за общо.

"Труд": Красьо: За някои приятели не знаех, че са магистрати

Имам няколко приятели, които впоследствие се оказаха магистрати. За едни съм знаел, за други не. Това заяви пред журналисти Красимир Георгиев - Красьо Черния.

По думите му неговите приятели магистрати са интелигентни хора и ще продължи да контактува с тях поради тази причина, както правел и с други с различни професии.

Вчера Софийският районен съд даде ход на делото, по което плевенският бизнесмен е подсъдим за лъжесвидетелстване.

"Стандарт": Данъчни снимат палати от небето

Имения с фонтани, кръгла алея около тях и къщи като Белия дом открили данъчните в столичните баровски квартали. Още преди година ревизори на НАП започнаха проверки на скъпите имоти в Драгалевци, Симеоново, Панчарево и Княжево. Често обаче те са скрити зад високи огради.
Затова данъчните започнаха да картографират имотите от въздуха с помощта на хеликоптер. Вече са направени първите шокиращи снимки на изключително луксозни имоти. За акцията потвърди и изпълнителният директор на Националната агенция за приходи Красимир Стефанов. Не всички собственици на скъпи имоти са престъпници, но трябва да се провери дали доходите им отговарят на притежаваните имоти, коментира той за "Стандарт".

"Стандарт": Земята с близнак

Друга Земя има. Отговор на хилядолетния въпрос намериха US астрономи. Сензационната новина обиколи световните агенции. На новооткритата планета Глийза 581 има живот, убедени са учените. Тя е с размери почти колкото нашата земя, с температура от минус 31 до минус 12 градуса, има гравитация и атмосфера. Глийза се движи по орбита около своето слънце за 37 дни. Тя се намира в нашия Млечен път и е само на 20 светлинни години, на колкото е и Уран.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини