Любовта умира днес

Две седмици преди Коледа, днес на 10-ти декември е тъжен ден за влюбените по света, защото любовта умира. Хиляди влюбени ще си обърнат гръб, с надеждата през празниците да срещнат някой, който наистина ще обичат. Изследването е на британски специалисти.

Ако седите някъде сами в студения зимен ден и мислите, че най-логично е да поканите любимия човек да заеме мястото до вас и да ви стопли - не сте прави. Защото днес любовта умира.

Това е резултатът от изследване на 10 000 статуса във Фейсбук. Най-голям брой от ползвателите на социалната мрежа са сменили статуса си от обвързан на необвързан точно на 10-ти декември. И сякаш като потвърждение, един от символите на любовта, Мостът на влюбените, днес беше необичайно пуст.

Специалистите обясняват, че около празниците хората стават по-чувствителни и затова са склонни да взимат крайни решения.

“Да си намерят някакъв повод за забавление, дали ще се съберат да правят украса на елхата, дали просто ще се смеят заедно, дали ще гледат нещо заедно - просто да намерят време да говорят заедно да хапнат. И мисля, че това е най-хубавото нещо, което може да се случи на тези празници”, обясни Стоян Георгиев, семеен терапевт.

И все пак двама влюбени отговориха на въпроса умира ли любовта така: “Не! Всеки ден се ражда отново и отново”.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини