Жестоко убийство в Нови пазар!

48-годишен мъж е задържан за убийство в Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Вчера в 08:07 часа в оперативната дежурна част Районно управление “Полиция” – Нови пазар е получен сигнал, че около 08.00 часа 57-годишен мъж от село Сечище е намерил в дома си в приземно помещение, пригодено за живеене, трупа на 45-годишен мъж.

Изяснено е, че 45-годишният мъж е с постоянен адрес в село Невша, но живее в село Сечище, като помага на 57-годишния мъж, който отглежда животни. Незабавно в селото са изпратени криминалисти и младши полицейски инспектори.

В хода на проведените бързи първоначални мероприятия е изяснено, че предната вечер в дома на 57-годишния мъж е гостувал 48-годишния И.Г. от град Нови пазар. Вечерта на 3 януари И.Г. и 45-годишният мъж останали в приземното помещение, като употребили алкохол.

Веднага са организирани незабавни мероприятия за установяване на местонахождението на 48-годишния И.Г. Извършена е проверка в дома му в град Нови пазар и е организирано наблюдението в района около дома му за задържане при евентуалното му завръщане. Изграден е контролно-пропускателен пункт на изхода на Нови пазар за село Памукчии и подвижни групи, които до обходят евентуалния му маршрут на придвижване към града.

Около 9.30 часа вчера полицейски служители от подвижен екип, които обхождали пътя между град Нови пазар и село Сечище, забелязали на задната седалка в лек автомобил “Опел”, движещ се към град Нови пазар, лице, което отговоря на описанието на 48-годишния И.Г. Мъжът бил с твърде подозрително поведение и след като забелязал служебния полицейски автомобил легнал на задната седалка.

Подадена е незабавно информация към служителите, работещи на контролния пункт на изхода на град Нови пазар, а подвижният екип незабавно последвал лекия автомобил. След като автомобилът “Опел” е спрян за проверка е установено, че на задната седалка прави опит да се укрие 48-годишният И.Г. За задържането му е използвана физическа сила и са му поставени помощни средства белезници.

48-годишният И.Г., който е криминално проявен, е отведен в Районно управление “Полиция” – Нови пазар и на основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР е задържан за срок от 24 часа. При обиска в него е открит нож със засъхнали следи от кафяво-червена течност, най-вероятно кръв.

Ножът и дрехите, с които е бил облечен, са иззети. В хода на проведените допълнителни мероприятия е изяснено, че И.Г. е посетил дома на свой познат в село Сечище и си е мил ръцете от червеникаво кафява течност, с която е бил изцапан. В приземното помещение е извършен оглед от дежурна оперативна група в състав разследващ полицай, съдебен лекар и експерт-криминалисти.

При извършения оглед на трупа са установени порезни рани по тялото, следи от травми по главата и крайниците, а левият крак на трупа е вързан за таблата на леглото.

По случая е образувано досъдебно производство. Проведени се разпити на свидетели пред съдия от Окръжен съд Шумен. И.Г. е освидетелстван от съдебен лекар. Назначени са експертизи. Предстои да бъде повдигнато обвинение на И.Г. и да бъде задържан с постановление на прокурор за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини