Британец погреба кучето си с почести и заря

Смолянското село Търън остана изумено от своя съселянин - англичанина Греъм Блик, който погреба кучето си с почести и заря.

11-годишната немска овчарка Стела издъхнала от старост. Тя била положена в двора на къщата му в специален гроб, увита в родопско одеяло и заровена досущ като човек, съобщи кметът на селото Явор Говедаров.

Англичанинът навсякъде ходел с кучето си и ако някъде то не било допускано да влезе, не влизал и той. Греъм тачел кучката Стела като своя сестра, защото му била спасила живота. По време на футболен мач в родината му се срутил навес на стадион и избил много хора. Блик нямало да бъде жив, ако кучето не реагирало и не го спасило от отломките и блъскащите се хора. Англичанинът, който е родом от Лийдс, разказал историята на комшиите си.

В чест на четирикракия си верен приятел Блик събрал на почерпка половината село, а след това направил и заря, разказва селският управник. Отскоро чужденецът, който е родом от Лийдс, е заживял с вдовица от селото и вече има много приятели сред местните, та по-бързо ще преживее мъката, надяват се местните.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини