Задържан при акция "Фабриката" почина от инфаркт

Работник, задържан при акция "Фабриката", издъхна от масиран инфаркт, след като му прилоша в следствения арест. 46-годишният Петър Стоянов казал на надзирателите, че му е лошо в понеделник предиобед. Лекарят на ареста се отзовава на третата минута. Оказана му е помощ, извикана е линейка и арестантът е преведен по спешност в МБАЛ "Св. Пантелеймон". Там положението на мъжа се влошило още повече. Лекарите се опитали да му помогнат, но пациентът издъхнал. Вчера близките му са го погребали в Асеновград.
Петър Стоянов по професия е елтехник, но в последно време бил без работа. Викнаха ме във фабриката да пусна машините, казал мъжът на адвоката си. Стоянов е женен, съпругата му е медицински работник, има син студент. Вчера от семейството отказаха да разговарят с журналисти.

Днес седмината съпроцесници на починалия Стоянов обжалват пред Апелативния съд наложения им постоянен арест. Той бе наложен от състав на Окръжния съд в четвъртък. Делото бе разгледано при закрити врата заради използваните СРС по време на проследяване на работата на нелегалния цех за цигари, замаскиран в бивша мандра в Патриарх Евтимиево. Като тартор и главен организатор на групата е сочен Ангел Евтимов, който е технолог. Сред задържаните има и две жени. Срещу всички тях са повдигнати обвинения, че от ноември 2010 г. до 31.01.2011 г. са държали акцизни стоки без бандерол - цигари на стойност 158 996 лева.

Нелегалната фабрика бе разбита при акция на БОП и пловдивската полиция, а МВР министър Цветан Цветанов обяви, че сред наетите работници са бивши служители на "Асеновград БТ". Той допълни, че трима са основните организатори - баща, син и елтехник. Стоянов е бил сред отговорниците на работниците, съобщиха вчера от прокуратурата вчера. Нощната надница в цеха в Патриарх Евтимиево е била 300 евро. Подробности за нелегалната фабрика тепърва се очакват.

Източник: marica

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини