Първа присъда за убийство на животно. Преглед на регионалния печат

81 инспектори от Агенцията по храните тръгват на проверки за това какво ядем, е челното заглавие на „Марица”. Глобите за нарушителите са от 20 до 20 000 лв. 25 процента от санкцията ще остават като награда за усърдния служител. Според новия шеф на регионалната дирекция д-р Светослав Василев така ще се пресекат корупционните практики, защото служителите ще бъдат мотивирани да не вземат рушвети, а напротив – да си вършат по-съвестно работата, вземайки четвърт от сумата на всеки написан от тях акт.

Регионалното издание „Твоят ден” избира за първата си страница информацията, че 4 млн. лв. са несъбраните глоби от жрици на любовта, търговци и каруцари. Анализът налага извода, че се наказва наред, но събираемостта е малко над нулата. Учудващото е, че общината няма механизъм, който да осигурява постъпленията от санкции – това е задължение на НАП.

ТЕЛК започва проверка на „болното село”, съобщава „Новият глас”. Става дума за пловдивското село Драгойново, в което според данните, от 310 жители 114 са инвалиди. Скандалът гръмна след репортаж на БТВ, който показа, че дори кметът на селото и председателят на ловната дружинка са освидетелствани инвалиди. Ловецът гърмял на воля по зайци, докато по документи е съвсем сляп. Пред вестника кметът на Драгойново Тенчо Алеков категорично отрича.

Пловдивските вестници съобщават за друг феномен – първата издадена присъда за убийство на животно. Тя се стоварва върху Добри Велков от Първомай за това, че с особена жестокост е убил куче с чук. Той получава административно наказание – глоба от 500 лева.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини