В Швейцария: България трябваше да бие

Въпреки лавината в Алпите, която уби четирима френски туристи и е водещо заглавие в швейцарската преса днес, медиите в страната обърнаха подобаващо внимание и на своя футболен отбор. В страната, известна с по-бавния си начин на живот сред хората и стабилната си като местна банка икономика, разкритикуваха сериозно своя тим, воден от Генерала Хитцфелд.

"Самоубийствено равенство ни извади от борбата за европейското". С такова заглавие подходи едно от най-големите швейцарски издания – "Блик“ след нулевото равенство на тима им с България.

Медията акцентира първо на това, че Лотар Матеус и Отмар Хитцфелд „ръка за ръка“ напускат борбата за Евро 2012, а след това посочва бездушната игра на швейцарците. В „Блик“ дори припомнят думите на Фрай преди мача, когато казва, че той трябва да се вземе и това ще бъде направено каквото и да струва. Изданието прави разбор на мача, разделяйки го на няколко части. Според анализа в началото България е почнала много агресивно и силно двубоя. След това се посочва, че макар и задължителните три точки, които е трябвало да бъдат взети, Хитцфелд и компания са демонстрирали липса на идеи и желание за победа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини