Избраха "Мис Затвор" с конкурс зад решетките

В бразилския щат Пернамбукано бе проведен един по-странен конкурс за красота. 19-годишната Ребека Раиса Суелен Гуедесин стана първата "Мис Затвор" сред всички красавици в затвора в град Ресифе.

Победителката със сигурност няма да може да разпространява идеята за глобален мир и хуманност по света, защото излежава ефективна присъда на топло. Все пак събитието и наградата ще останат един хубав спомен за Ребека:

"Беше истинско удоволствие да бъда подкрепяна и аплодирана от всички затворнички и охранителите. Тъжното е, че сега вече ни взеха роклите от конкурса и се върнахме към обичайния ритъм на живот зад решетките", казва победителката.

Финалният кръг на конкурса се е провел в щаба на полицаите в затвора и в него са участвали 12 красавици. Те са били оценявани по своята красота, знания за света и поведението си в затвора. Именно с добрите си постъпки Ребека се надява скоро да напусне зандана.

"Скоро ще обжалвам присъдата си. Никога не съм убивала човек и се надявам да заживея нормален живот в най-близко бъдеще. Поласкана съм, че хората ме смятат за красива, но нямам гадже в момента. Опитвам се с всички сили да изляза от тук", допълва тя.

Нейното първо място и дава шанс да посещава специален кариерен център. Освен това тя ще получи 400 британски паунда, с които да си купи някакви "глезотии" за затвора. Събитието бе организирано от бразилското Министерство на социалното развитие и човешките права.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини