Без Йордан Йовчев и Еди Пенев на Европейското по гимнастика

Това стана ясно вчера на пресконференция в Пресклуб "България". Играещият президент на федерацията, олимпийският вицешампион и световен първенец на халки Йовчев е получил внезапно контузия на рамото, предаде Novsport.

"Една сутрин се събудих и не можах да мръдна", каза той. Лекува се с хапчета и физиотерапия, но до другата седмица няма да е готов за коронния си уред на Европейското първенство в Берлин.

Еди Пенев е с гипсиран крак и също отпада от състава на старши треньора Красимир Дунев. Страната ни ще бъде представена от Александър Батинков, Филип Янев, Ярослав Вовк, Велислав Вълчев и Ралица Милева. Без Батинков останалите ще вземат участие в многобоя.

Вчера гимнастиците са минали контролното състезание и треньорът е доволен от представянето им. "Надявам се тримата мъже да влязат в първите 24-има и да отидат на финала", сподели Дунев.

Ремонтът на зала "Раковски" е изцяло завършен. Министър Нейков обеща другата седмица да преведе парите за покупката на нови уреди, похвали се Й. Йовчев. В края на април ще прережем лентата и ще направим освещаване, заяви президентът на БФ Гимнастика.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини