България не хвана окото, но би за чест и самочувствие

България победи с 1:0 Кипър в контролната среща, която се играе на стадион „Антонис Пападопулос” пред около 1500 зрители, като по-голямата част от тях бяха българи.

В първите минути на мача домакините имаха лек териториален превес, но не успяха да създат сериозни голови положения пред вратата на Владислав Стоянов.

В 10-та минута Христо Янев центрира в наказателното поле на Кипър, където Йоргалидис не успя да улови добре топката и тя попадна в Генков, който обаче се засуети и не успя да стреля.

Домакините вкараха гол във вратата на Стоянов в 19-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Единственото попадение в срещата падна в 35-та минута, когато Владо Стоянов пусна дълъг пас към Генков, който надскочи Добрашинович и продължи с глава към Мартин Петров, който се измъкна от пазача си Илия, а след това чукна топката покрай Йоргалидис и на празна врата вкара за 0:1.

През второто полувреме двата отбора играха равностойно на много бавни обороти.

Най-чистото положение през втората част бе в 63-та минута, когато домакините можеха да изравнят резултата, след като Митидис получи много хубав пас и успя да овладее добре топката, а след това се озова сам срещу Владо Стоянов и стреля, но българският вратар спаси.

В последните минути на срещата „трикольорите” имаха превъзходство, а в 78-та минута Стилиян Петров пусна хубав извеждащ пас към Цветан Генков, който се забави, а след това стреля, но в тялото на Хараламбус.

Това е трета победа за България под ръководството на Лотар Матеус, който все още няма загуба начело на „трикольорите”.

България: 1. Вл. Стоянов, 3. Бандаловски, 21. К. Стоянов, 15. Иванов, 4. Занев, 23. Гаджев, 19. Ст. Петров (к), 2. Манолев (64` – 18. Димитров), 16. Янев, 17. М. Петров (90’ – 8. Делев), 20. Генков.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини