Румънско издание ни описва като страна на туристическите контрасти

"Ромъния либера" публикува репортаж за туризма в България под заглавие "Пародоксът на българския туризъм: от пътища, пълни с дупки, до ресторанти, оборудвани с маси touch screen.

Румънското издание "Ромъния либера" публикува репортаж за туризма в България под заглавие "Пародоксът на българския туризъм: от пътища, пълни с дупки, до ресторантски маси с touch screen дисплеи.

"Дупки, ужасно много дупки и букви на кирилица. Това са първите знаци, че си минал границата. 200-те километра, които имаш да изминеш от Гюргево до Варна, са посипани с блокове в комунистическо сиво, къщи без покриви и отвреме навреме по някоя бензиностанция. Този пейзаж ти оставя впечатлението, че се намираш по-скоро в страна от третия свят, а не в една от първите девет туристически дестинации за 2011 г., редом до Нова Зеландия, перуанската Амазонка, Норвегия или Япония, според класация на Си Ен Ен" -  пише "Ромъния либера".

"Във Варна декорът започва да се променя: блоковете стават по цветни към центъра на града, появяват се молове, хотели от 4 и 5 звезди или туристически обекти. Кратерите в асфалта обаче остават" - посочва авторката.

Около половин милион румънци посещават годишно Варна, а за Великденските празници броят на румънците, които идват тук, е 30 000. По-нататък репортажът представя подробна информация колко и какви молове има във Варна, какви марки се предлагат, площта на магазинните площи, наемът на квадратен метър.

"Само няколко дни преди Великден в Mall Varna ще отвори врати най-иновативният ресторант в страната. Заведението ще работи под името на Fusion Club Voyage, а инвестицията възлиза на един милион евро.

Всяка маса в ресторанта е оборудвана с touch screen, който дава възможност за избор не само на меню, но и на развлекателни програми.

Идейната концепция на Fusion Club Voyage е модел на реномирана мрежа ресторанти в Русия и Индонезия. Собствениците на ресторанта в България са си поставили за цел до края на годината да отворят такова заведение и в Букурещ" - пише авторката на "Ромъния либера".

АСН


Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини