"Ал Джазира" оглежда софийските хотели с гледка към града?

Катарската телевизия възнамерява да открие свое бюро в България. Условието е то да бъде в някоя от световните хотелски вериги.

Георги Милков, Елена Цончева, Венелин Петков, Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Георги Тошев са част от журналистите, набелязани от тв "Ал Джазира". Катарската медия има намерение да привлече топ журналистите, тъй като ще открива свое бюро у нас.

Представители на "Ал Джазира" вече търся помещение за него, съобщи един от тях. Условието е да бъде в някоя от световните хотелски вериги и да има гледка към града.


Междувременно канал на "Ал Джазира" тръгна в Сараево през януари. Той е наречен "Ал Джазира Болкане". Проектът не е изцяло инвестиция на катарската медия, а в него участват бизнесмени от Босна и Херцеговина, които са купили лиценза.

Очаква се скоро в София да пристигне програмният директор на сараевския канал, за да назначи репортери, които ще работят за бюрото на "Ал Джазира".


Известните журналисти, посочени по-горе, няма да бъдат ангажирани с договори, а ще бъдат поканени като независими сътрудници. Идеята е те да гостуват със свои материали или разследвания.

Засега обаче с никого от тях не са водени официални разговори. Българите, които се занимават с проекта, нямат такива права. Говори се и за друг проект на "Дл Джазира", която имала намерение да създаде нов тв канал. По него ще се излъчват документални филми от цял свят за култура и пътешествия. Стартирането на канала обаче е отложено във времето заради събитията в Либия и Египет.

24часа

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини