ГЕРБ номинациите за кмет готови, останалите партии още се пазят

Общинският актив на ПП ГЕРБ-Асеновград вече е изпратил трите си номинации, които ще се борят за това кой измежду тях да бъде официалната партийна номинация, довериха вътрешни активисти. Имената на одобрените кандидатури са на действащия кмет д-р Христо Грудев, на шефа на ОбС-Асеновград инж. Костадин Яков и на общинския партиен лидер, Ангел Димитров. Имената на Яков и Димитров са за служебно участие, ясно е, че герберите застават категорично зад това д-р Христо Грудев да се бори за втори мандат, твърдят  запознати. Самият градоначалник все още не е намерил повод и място лично да огласи, че действително желае да се бори за втори мандат. Тройката номинации все пак върши и друга работа, тя слага точка на плъзналата из града версия как ГЕРБ ще извадят като кандидат за следващ кмет народната представителка Силвия Хубенова, а д-р Грудев щял да се бори за „изтегляне” нагоре по стълбицата на властта.

   Имената на Грудев и Хубенова фигурираха и в тройката номинации от предишните местни избори, тогава ролята на трети се полагаше на тогавашния общински лидер инж. Димитър Василев, който в последствие се оттегли от актив, като не спести да огласи разочарованието си от начина на работа в партийния актив на ГЕРБ.

   Нито една останала политическа сила не е огласила кои ще са й кандидатите за кмет на Асеновград. И сини, и червени, имат категорично обяснение: рано е, защото сме в реална ситуация да рискуваме репресии спрямо личности. Сред най-важните тръпки в предизборния пъзел  продължава да е тази : дали вечният балансьор и поддръжник на властта в Асеновград, Движението за права и свободи, ще издигне свой кандидат и с това до голяма степен ще предопредели балотажа тази есен.

Елена Христова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини