Асеновград - град Приключение

С времето, Асеновград все повече започва да се "издига" напред в класациите за развити градове у нас. Доказателство за това е поредният фестивал, наречен: "Асеновград- град Приключение". Още в името му се усеща, че предстои да се случи нещо интересно в не чак толкова, както някои го описват, скучния град.
   Събитието е планувано за края на месец Май и началото на Юни. Организатори са участниците от клуба по екстремни спортове "Тангра"- Асеновград. Те очакват около триста човека да се включат във фестивала. Часът на срещата все още не е уточнен. Щастливите местности, които ще предложат вълнуващи емоции и покачване на адреналина, са Горнослав и Добростан, край Асеновград. Заплануван е палатков лагер сред дивата природа на китните селца. Какво са замислили организаторите за щурите летни нощи и екстремните дни насред планината, за сега е изненада.
Уточнено е само, че двата избрани основни спорта ще бъдат парапланеризъм и планинско колоездене. Идеята е дори те да стартират в един и същи час и ден. Иван Атанасов, любител от миналогодишния фестивал споделя, че изживяването е било невероятно. Усещането не можело да се сравни по сила с никое друго. Не намира думи за сравнение.
 На общинското обсъждане за празника на Асеновград, това беше една от най- добрите идеи.
Съчетание между спорт, адреналин, любов към природата и силните усещания.
   Благодарение на подобни инициативи, от страна  на младежките организации в Асеновград, ние имаме уникалния шанс да станем свидетели на едновремено красиви и изпълнени с адреналин и риск изживявания. Чрез този фестивал клуб "Тангра" ще докаже, че Асеновград наистина е Град- Приключение. А асеновградчаните, участвали в инициативата, ще се вълнуват от спомена за екстремното и изпълнено с емоций приключение.

Наси Маркова
Снимки : Иван Атанасов



Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини