Никой не ще спирките в Асеновград, засега

Автобусната спирка е с климатик. Само че е в Дубай

Надеждите на асеновградчани, че скоро могат да осъмнат с нови и модерни автобусни спирки, засега се отлагат. От трима, закупили документи за участие в конкурса за възлагане на концесията по управление и поддържане на автоспирките, нито един не е подал реална оферта. Интересът е бил от страна на фирми от столицата, Бургас и една местна. До крайният срок обаче предложения от тяхна страна на са постъпили. Комисията, назначена да проведе процедурата, е взела решение да предложи редуциране на част от параметрите, вместо да се прекрати самата процедура.  В името на привличането на инвестиции в тази насока е обсъждан вариантът финансовите изисквания на общината да спаднат с около 60 хил. лв.

На предстоящото заседание на Общинския съвет на кметския екип ще бъде предложено исканата инвестиция да е в размер на 150 000 лв., а не на 208 000 лв. Предлага се и сериозно намаление на годишната концесионна вноска като тя бъде 5 000 лв., а не 8 000 лв. В случай, че съветниците гласуват това предложение, ще последва повторно обявяване.

Всичките описани в предложението шестдесет автобусни спирки в Асеновград са публична общинска собственост. Макар от години състоянието им да е меко казано незадоволително, общината не влага средства в ремонтирането им и същевременно не печели никакви приходи.

Точката ще бъде разгледана утре на редовното заседание на местния парламент.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини