Милиони закриват профилите си във Фейсбук

„Фейсбук” умора налегна потребителите. Изтощени от социалните мрежи и притеснени за личния си живот потребителите трият профилите си. Статистиката сочи, че 6 милиона американци са деактивиралали профилите си миналия месец, предаде АСН.

В световен мащаб процентът на растеж в социалната мрежа се забавя за втори пореден месец. Прогнозният растеж за 1 милиард активни потребители насочва собствениците да разчитат на развиващите се страни, за да увеличат бройката на клиентите.

Данните показват, че може да има естествени срокове за насищане на Facebook.

В САЩ бройката е спаднала от 155.2 млн до 149,4 млн през май, пише Дейли Мейл.

По-рано тази година бе съобщено, че броят на потребителите във Великобритания са достигнали 30 млн, което представлява около половината от населението.

Но времената се менят - миналия месец повече от 100 000 души в Обединеното кралство, спират да използват сайта, сочат цифрите. В Канада също има спадове от около 1.5 млн потребители. В Русия и Норвегия също са намалели с повече от 100 000 потребители.

В световен мащаб Фейсбук продължава да се разширява и има около 600 млн потребители, благодарение на силния растеж в страни като Мексико и Бразилия.

Данните сочат, че има момент, в който потребителите спират да нарастват, след като мрежата се е установила в дадена страна. Според статистиката до момента потребителите представляват около 50 на сто от жителите на дадена страна.

Интернет-психологът Греъм Джоунс прогнозира, че хората във Фейсбук ще бъдат засегнати от същия вид умора, която идва при двойките и тогава те опитват нови неща. "Хората се ужасно развълнувани от нещо ново и след известно време интересът значително намалява”, коментира Джоунс.

"Хората са социални същества и до преди около пет години не сме имали уебсайт за директна комуникация по този начин", казва още психологът.

Последните страхове на потребителите са свързани с автоматичното сканиране на снимки, което според някои е незаконно.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини