Петко Маринов вдъхнови "Асеновец" за нови титли

Снимка: viasport.bg

Треньорът на баскетболните шампионки на България при жените с "Лукойл Нефтохимик" Петко Маринов, бе специален гост на закриването на сезона в "Асеновец 2005". За мнозина, които се питат за връзката между двата клуба бързаме да обясним, че тя е в личните пристрастия към ЦСКА на бившия национал и ръководството на клуба от Асеновград. "Работата с децата е истинският баскетбол – обяви пред малките състезателки и техните родители Маринов. – Поздравявам ви за постигнатото до тук и затова, че си поставяте още по-високи цели. Не забравяйте обаче и учението, защото то е важно, колкото и баскетболът", обърна се към момичетата специалистът. Той подари и рекламна фланелка на "Лукойл" от поредната шампионска титла на тима с пожелание в Асеновград след някоя и друга година да има и женски отбор. Преди това президентът на "Асеновец 2005" Пламен Стоянов и треньорът Диян Гочев запознаха всички с постигнатото през сезона, в който момичетата до 12 г. на клуба не допуснаха нито една загуба и спечелиха шампионската титла с осезаемо превъзходство над съперниците си. "При 10-годишните обаче имаме отстъпление. Там се класирахме 10-и. Не трябва да допускаме най-малката ни група да отчита слаби резултати, защото това е бъдещето на клуба”, не спести критиките и към себе си Гочев.

За усилената си работа и успехите всички момичета получиха аплодисментите на гостите на празника и на своите родители, които пък им бяха поръчали специална торта със снимката на целия състав и с надпис "Честито, шампиони".

Срещата между поколенията, както бе кръстен празникът, приключи, естествено, с баскетболен мач. В него един срещу друг излязоха отборите на децата срещу този на ръководството на клуба и родителите. За резултата въобще не искаме да споменаваме, защото той няма значение.

Източник: Via Sport

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини