12 °C

Фен страница на "Асеновец" зове за оставки

Фейсбук страницата "Фен клуб "Асеновец" - Асеновград" публикува пост, в който декларативно е изразено несъгласие с управлението на клуба, както и от ръководството на Общината. Споменати са конкретни имена, като някои от тях вече са взели отношение по задедените им въпроси. Въпреки неясноснотата кой стои зад фенския профил, както и признанието, че всъщност администраторите са двуцифрено число, предлагаме на вниманието ви оригиналния текст на поста, както и последвалия коментар от страна на общинския съветник Енко Найденов.

"Здравейте! Покрай протестите в Асеновград и подкрепата, която оказахме на нашите съграждани оставихме настрани притеснителните неща, които се случват в клуба, но няма да спрем да търсим отговорност от хората, които управляват нашият град и нашият отбор. Защото нашите протести срещу това управление продължават вече една година, от момента, в който група общински съветници начело с Енко Найденов (известен на всички ни като Енко ПРОМЯНАТА), Ангел Димитров ГИПСА и няколко ветерани (Георги Попиванов, Кольо Москов, Георги Любенов) подкрепени от кмета на града Емил Караиванов целенасочено унищожиха и изгониха хора, които милееха за нашия отбор, защото не са техен "електорат". Затова искаме публично да потърсим отговорност от тях и да ги попитаме : Защо назначеният от тях треньор напусна отбора? Защо за тази една година се назначиха и напуснаха четирима човека отговарящи за административната работа в клуба(пак назначени от тях)? Защо името на ФК Асеновец се замеси в уговорени мачове? Защо наши футболисти предпочитат да игратя във всеки друг отбор от Трета лига, но не и при нас? След като обвинявахте старото ръководство, че треньорите в школата не са назначени на договор, защо след като е минала една година от вашето управление нито един треньор не е назначен на работа? Защо за една година не сте купили дори и един екип на отбор от школата,след като вие самите предложихте и наложихте на всеки отбор в школата да се полагат по 6000 лв.? И след като не е купено нищо за школата къде са отишли тези пари и защо това разпределение на парите не се спазва от вас, хората,които го наложихте? След като вие изискахте отчет от старото ръководство, сега бихте ли обявили публично как сте изразходвали парите на клуба? Въпроси...въпроси...въпроси, но от общината отнова са безмълвни. Скъпи господа общински съветници и кмете не забравяйте, че това са нашите пари! Не забравяйте,че сте избрани (макар,че знаем в България какво представляват изборите) да взимате правилни за града и обществото решения, а не да си играете политическите игрички и да си изпълнявате политическите поръчки! За всички неадекватни и целенасочени действия срещу ФК Асеновец искаме отговор на тези въпроси от Емил Караиванов, Енко Найденов-ПРОМЯНАТА, Ангел Димитров-ГИПСА. Искаме да поемете политическа отговорност за неадекватните си действия и предложения и да се отеглите не само от клуба, но и от общинския съвет и общината! Искаме общински съветници, които да работят в интерес на нас гражданите и града, а не за партийните си и лични интереси!!! ОСТАВКА!!!"

Енко Найденов:

"ФАКТИ: през миналата година новия УС прие следното наследство: Мъжки отбор- класиране - 8-мо място; юноши старша възраст - разформировани; 12000 лева задължения към Държавата /осигуровки/; 4000 лева - дължими данъци; 4-5 дължими премии към футболистите на мъжкия отбор; около 2100 лева задължения към транспортната фирма; около 500 лева задължения за натрупани картони над дължимия депозит от 2000 лева за участие; одобрения треньор на мъжкия отбор /6 гласа "ЗА"/ напусна доброволно и по негово решение клуба ден преди началото на подготовката; стадиона - окаяно тревно покритие, създадена с годините гористо-тръниста местност в югозападния край на трибуните; оградата зад сградата - буренясала и трънясала; липса на футболни топки и конуси за клуба; трибуните - мръсни и непочистени; премии за футболистите 60/80 ФАКТИ за сезон 16/17 година: Мъжки отбор - класиране 9-то място/ едно място отстъпване/; юноши старша възраст - ВЪЗСТАНОВЕНИ - 1-во място в групата; юноши-младша възраст - 1-во място в групата; 10000 лева - платени до момента от задълженията от 12000 лева; 2 премии платени на футболистите за предходния сезон , останали верни на клуба; задълженията от 2100 лева на транспортната фирма - опростени; задълженията от 500 лева - платени; този сезон тази сума е 70 лева; БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЯ към футболистите за сезона , останали към момента в клуба; премии за футболистите 80/100; безплатен вход за зрителите и феновете; стадиона- два пъти почистен изцяло/ гористата местност е почистена; задната ограда - изчистена; тревното покритие - в момента в много добро състояние в сравнение с предните години; три пъти валиран, един път - наторен/; осигурени футболни топки и тренировъчни екипи; нов екип за мъжкия отбор и най-малките набор 2004г. Въпреки тежкото наследство към момента - клуба е ФИНАНСОВО СТАБИЛЕН и може да започне сезона спокойно, но ще е необходимо допълнително финансиране в един по-късен етап. УС заседаваше два-три пъти месечно като на заседанията присъстваха почти винаги 5-6 от членовете му. Решенията се взимаха колективно за абсолютно всичко. Всеки един лев са изхарчени по предназначение за клуба. КАТЕГОРИЧНО заявявам, че УС НЕ Е ВЛИЗАЛ в каквито и да било договорки за уредени мачове- съмнения в това не трябва да имате. Повечето от членовете на УС търсиха допълнително финансиране на клуба. Със съдействието на Кмета се организира една среща, а по-късно по инициатива на УС се направи още една среща с част от бизнеса на града. Бяха поканени много бизнесмени, но за мое съжаление се отзоваха твърде малко. Лично аз съм в преговори с няколко фирми за спонсорство на клуба. След решение на УС г-н Минцев беше освободен заради незадоволителни резултати от работата му по поддръжката на терена. Разлика може да я видите сега като отидете на стадиона. Другият освободен е също по решение на членовете на УС е г-н Гоцев в началото на сезона и на негово място се назначи г-н Сираков , а в края на сезона - г-н Манолов. И двамата се справиха като сезона приключи нормално."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини