Започва ремонтът на пътя Асеновград - Чепеларе

В понеделник започва реализацията на проект за рехабилитация на пътя от Асеновград до Чепеларе. Ремонтните дейности ще започнат успоредно от двете страни - от изхода на Асеновград за Смолян и от Чепеларе в посока Асеновград. Направена е необходимата пътна сигнализация за движението на МПС по пътя, ще се въведе временна организация на движението с необходимата маркировка и сигнализация.

Общата дължина на трасето е 48 км и 600 м. Проектът трябва да бъде окончателно завършен в рамките на две години. С рехабилитацията ще бъде повишена безопасността на движение и комфортът на пътуване. Проектът е от изключителна важност за развитието на региона и е стъпка към изграждане на скоростна пътна връзка през Родопите към Гърция и Бяло море.

Финансирането на стойност 19 197 179 лева е осигурено чрез заем от Европейската инвестиционна банка - 65 на сто, а останалите 35 на сто - от РБюджет.

Трасето започва от изхода на Асеновград, минава през Бачково, Наречен, Хвойна - до северния вход на Чепеларе. Ще бъдат подменени изцяло еластичните огради, ще има нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация, на места ще бъдат изградени нови подпорни стени.

Ще бъде извършена рехабилитация на всички съоръжения - 12 моста и водостоци, на 3-те тунела.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини