КЗП спря навреме продажбата на опасни детски бански и блузки

Този бански е бил опасен, тъй като е криел опасност от задушаване и нараняване. За щастие със заповед на КЗП е изтеглен незабавно от пазара

С акт за нарушение е завършвала всяка 7 проверка на Комисията за защита на потребителите в Пловдив през юли. Регионалната дирекция е направила общо 373 проверки на територията на областите, които обхваща - Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян и Стара Загора. По-голямата част са били по Закона за защита на потребителите, имало е и такива за проследяване спазвали се Закона за туризма. Със заповеди на председателя на КЗП Дамян Лазаров от пазара незабавно са изтеглени опасни газови запалки, детски бански костюми и блузки, криещи риск от задушаване и нараняване. Унищожени са били и опасни детски седалки за тоалетна. 

КЗП-инспекторите продължават с проверките в шесте области, които обхваща пловдивската дирекция. В момента на мушка са заложни къщи, проверяват се и уведомления от Агенция "Митници". В разгара на отпускарския сезон се инспектират и хотели, хижи, вили и всички останали туристически обекти.


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини