Стотици декари гори горяха край кюстендилското село Фролош

Близо 200 декара гора горя край кюстендилското село Фролош, на границата между областите Кюстендил и Благоевград вчера. Пожарът, който бушува над 18 часа, вече е локализиран, но опитите да бъде угасен продължават.

Първоначалната информация бе, че огънят е в близост до транзитния газопровод за Гърция, но се оказа, че тръбите за газопровода преминават далеч от мястото.

Изгорели и няколко необитаеми къщи и няма пострадали жители на селото.

Овладяването на огъня се затрудняваше от силния вятър, труднодостъпния терен и липсата на вода в района.  Най-вероятната причина за пожарите е човешка небрежност.

Други два пожара станаха вчера в Благоевградска област. 1000 декара листа изгоряха край благоевградското село Градево. Изгорели са само листата под дърветата. Сухи треви горяха в местност между Кулата и отклонението за Петрич.

По-сериозно е  положението край благоевградското село Церово, където са изгорели около 200 дка дъбова гора и сухи треви.

Вчера в страната имаше пожари още в областите Пловдив, София и Стара Загора. В Община Сандански са горели два по-големи пожара. При единия са изгорели 100 декара сухи треви и храсти, а при другия - 200 декара.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини