Идиот начело на ГДБОП. С такива ли МВР бори мафията?

Да прощава читателят за грубото определение, но няма друго за шефа на ГДБОП Станимир Флоров. В репортаж на бТВ той каза директно, че трябва да се върне комунизма, това било единствения начин да се преборим с престъпността.

Ето точните му думи:

…Единственият начин да се оправят нещата, е ако се върнат нещата отпреди 1989 година. Това е единственото решение на проблема. Друг… решаване на проблема няма. Колкото и добре да са службите, колкото и добре да работят… В смисъл, че само тогава имаше ред и дисциплина в отношение на престъпността, защото всички наркозависими, всички криминални лица бяха известни…

За такова изказване в една демократична страна шефът на ГДБОП трябва веднага да бъде уволнен. Не защото изпитва носталгия по комунизма, а защото е откровен бездарник, който не разбира смисъла на своите задължения, няма идея как трябва да се бори с престъпността и не познава механизмите на демократичната държава.

Какво означават думите, че да се върнат нещата отпреди 1989 г. е „единственото решение на проблема”? Този екземпляр къде живее? Колко страни с демократични режими по света имат много по-ефективна полиция (и същевременно по-малобройна), и служби за борба с организираната престъпност? Очевидно Флоров не знае това. Примитивните му разбирания виждат като решение на престъпността единствено тоталитарен режим. Както той казва - всеки режим си има хубави страни.

Удивително изкопаемо е отгледало МВР и го е настанило за шеф на службата за борба с мафията. И някой очаква от този да противодейства на организираната престъпност? Той е напълно неспособен.

Думите му, че „тогава”, при комунизма, имало „ред и дисциплина в отношение на престъпността” са идиотизъм. Думите му, че „всички наркозависими, всички криминални бяха известни” показват, че този отпадък от комунизма смята наркоманите за престъпници. Такъв очевидно не познава и законите на страната, в която живее.

Той очевидно не знае и какво трябва да се прави с престъпността, как да се ловят престъпници и да се събират доказателства. За него трябва да е лесно като едно време - досиета на всички и като стане нещо, ги прибираме, докато някой си изпее. И самопризнанията (с бой или без бой) се приемат в съда. И никакви адвокати.

Съвсем страничен въпрос е, че носталгици по комунизма като него си съчиняват как тогава хората си държали отключени къщите и колите. Тогава, преди 1989 г., имаше много кражби от апартаменти, вили, селски къщи, и дори на коли, но не пишеха по вестниците.

Кражбите на коли бяха за авточасти - открадват ти ладата, за която си чакал ред 15 години, и я разфасоват. А застрахователят ДЗИ ти плаща след една година, ако представиш документи от милицията и следователя, една сума, с която не можеш да си купиш нито нова, нито стара.

Ако Борисов и Цветанов не накарат този индивид начело на ГДБОП да подаде оставка, означава, че те са същите като него. За което дават признаци.

Излиянията на Флоров

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини