25 °C

Клубове и родители искат улеснен достъп до спортните бази

Ясен регламент с обективни критерии за финансиране на спортни клубове, създаване на общинско предприятие, което да стопанисва и поддържа спортни обекти, осигурен "под" на годишно финансиране на клубовете, равняващо се на минималната работна заплата на треньор, както и улеснен достъп до спортните бази и тяхното ползване. Това поискаха спортните клубове на Асеновград и родителите на деца, които активно спортуват. Дискусията за спорта на стадион "Шипка", инициирана от "Съюз за Асеновград" събра днес представители на клубове по триатлон, баскетбол, таекуондо, бокс и кик-бокс, клуб по тенис на маса, ФК "Беломорец", ФК "Асеновец", граждани. Спортистите предложиха още да се създаде регистър на спортните клубове с лицензирани треньори и картотекирани състезатели и общината да регламентира минимално годишно финансиране на всеки клуб, като впоследствие, според резултатите, по обективни критерии да се осигурява дофинансиране. От клубовете предлагат да се формира общинско предприятие, което да управлява, поддържа, ремонтира спортните бази с приходи от  управление на рекламни площи и друго общинско имущество. Общото мнение е, че ако се правят някакви ремонти до сега, те се извършват на парче, необмислено и некачествено и подобрение в спортната база няма. А без нормални условия за спорт, няма как да има и резултати, убедени са асеновградските спортисти. От един от най-големите клубове по триатлон алармираха, че се налага периодично да извозват деца от Асеновград до Пазараджик със собствен транспорт, за да могат малките спортисти да тренират в закрит плувен басейн. От клубовете дискутираха защо общинският автобус, закупен скоро и  предвиден за спортни цели се ползва само от един клуб – ДФС "Асеновец", а другите спортисти нямат достъп до него.

От "Съюз за Асеновград" предвиждат още срещи със спортисти и родители, където да се набележат конкретни предложения за изготвяне на проектонаредба. До момента община Асеновград няма приложена ясна стратегия за разпределянето на средства към спортните отбори. На провелата се дискусия не присъстваха представители на общината и на СК ДФС "Асеновец", в чието  ръководство дълги години е Георги Златев -  главен експерт по спорта и младежките дейности в сегашното управление, за който клуб общината разходва немалка част от средствата, заделени за спорт.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини