2 °C

Клубове и родители искат улеснен достъп до спортните бази

Ясен регламент с обективни критерии за финансиране на спортни клубове, създаване на общинско предприятие, което да стопанисва и поддържа спортни обекти, осигурен "под" на годишно финансиране на клубовете, равняващо се на минималната работна заплата на треньор, както и улеснен достъп до спортните бази и тяхното ползване. Това поискаха спортните клубове на Асеновград и родителите на деца, които активно спортуват. Дискусията за спорта на стадион "Шипка", инициирана от "Съюз за Асеновград" събра днес представители на клубове по триатлон, баскетбол, таекуондо, бокс и кик-бокс, клуб по тенис на маса, ФК "Беломорец", ФК "Асеновец", граждани. Спортистите предложиха още да се създаде регистър на спортните клубове с лицензирани треньори и картотекирани състезатели и общината да регламентира минимално годишно финансиране на всеки клуб, като впоследствие, според резултатите, по обективни критерии да се осигурява дофинансиране. От клубовете предлагат да се формира общинско предприятие, което да управлява, поддържа, ремонтира спортните бази с приходи от  управление на рекламни площи и друго общинско имущество. Общото мнение е, че ако се правят някакви ремонти до сега, те се извършват на парче, необмислено и некачествено и подобрение в спортната база няма. А без нормални условия за спорт, няма как да има и резултати, убедени са асеновградските спортисти. От един от най-големите клубове по триатлон алармираха, че се налага периодично да извозват деца от Асеновград до Пазараджик със собствен транспорт, за да могат малките спортисти да тренират в закрит плувен басейн. От клубовете дискутираха защо общинският автобус, закупен скоро и  предвиден за спортни цели се ползва само от един клуб – ДФС "Асеновец", а другите спортисти нямат достъп до него.

От "Съюз за Асеновград" предвиждат още срещи със спортисти и родители, където да се набележат конкретни предложения за изготвяне на проектонаредба. До момента община Асеновград няма приложена ясна стратегия за разпределянето на средства към спортните отбори. На провелата се дискусия не присъстваха представители на общината и на СК ДФС "Асеновец", в чието  ръководство дълги години е Георги Златев -  главен експерт по спорта и младежките дейности в сегашното управление, за който клуб общината разходва немалка част от средствата, заделени за спорт.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини