Ал Кайда разпространи видеоклип за 9/11

Терористичната мрежа Ал Кайда разпространи онлайн видеоклип, с който отбелязва десетата годишнина от атентатите в САЩ на 11 септември 2001 г.

На записа се вижда образът на Осама бин Ладен и Айман ал-Зауахири, който чете послание, съобщи американският сайт за проследяване на ислямистките сайтове SITE, цитиран от АФП и БГНЕС.

Документът от 62 минути, озаглавен "В навечерието на скорошната победа", беше разпространен от медийния орган на Ал Кайда Ас Сахаб и препредаден от джихадистки форуми на 12 септември. Той съдържа реч на Ал Зауахири, който пое лидерския пост в мрежата след ликвидирането на Осама бин Ладен. Египтянинът споменава за "Арабската пролет", ситуацията в Ирак и Афганистан, както и смъртта на Бин Ладен.

Ал Кайда подкрепя арабските революции, надявайки се те да въдворят автентичния ислям, и правителства, основани на ислямския закон шариат, уточнява SITE. Според Айман ал-Зауахири тези народни революции са форма на разгром на САЩ.

Частта от клипа, посветена на Бил Ладен, е послание, открито от американските командоси при щурма на неговата резиденция. Това послание вече бе разпространено от Вашингтон, но без аудиозаписа, добавя SITE.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини