Разбиха кметството на селото, което получи 800 хил. наследство от американка

Тази нощ неизвестни са разбили кметството на поповското село Водица, на което преди дни американката Хелън Рикър Ашли завеща 800 000 долара. Най-вероятно възрастната американка, починала преди две години, е оставила 800 000 долара на селото заради далечна родствена връзка от края на 19 век.

Очевидно крадците са търсели тези пари, съобщи Камелия Станчева от Фондация "Помощ за благотворителността в България", чрез която дарението е осъществено. "Нищо не е откраднато, единствено е разбита касата на пощата, която се намира в същата сграда", уточни кметът на селото Иван Иванов. 

Крадците наивно са търсили парите там, докато те се намират в американска банка. Дарението от фонд "Хелън Л. Ринкър Ашли" се управлява от КАФ "Америка" и българският им партньор фондацията.

Средствата ще бъдат инвестирани "за благополучието на село Водица и околностите", каквато е волята на дарителката. Местните жители вече участват в процеса на планиране как да бъде инвестирано дарението.
"Работи се за създаване на заетост чрез социални предприятия", обясни Елица Баракова, изпълнителен директор на фондацията.

Засега няма информация от полицията за опита за грабеж, но е започнало разследване.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини