Сърдечна криза споходила Кирил Рашков преди ареста

Кирил Рашков е бил приет снощи в спешното отделение на Университетската болница в Пловдив с оплакване за болки в сърдечната област, съобщиха лекари от УМБАЛ "Свети Георги". Бил е доведен от полицейски екип. След оказаната му помощ той е бил арестуван. За ареста в парламента съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

69-годишният Рашков е с хронично заболяване на сърцето, с байпас и стендове. Направени са му изледвания и консултации, предложена му е била и коронарография, но той отказал и не пожелал да бъде хоспитализиран.

В 1 след полунощ му е било връчено постановление за привличане като обвиняем. Непосредствено след това Рашков е задържан за 72 часа и предстои искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение, което ще се гледа до края на седмицата. По думите на зач.министър Вучков по време на прегледа Кирил Рашков не е бил с определен наказателен статут.

По-рано днес районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров съобщи, че на Кирил Рашков е повдигнато обвинение за закана за убийство, а прокуратурата ще поиска от съда постоянна мярка "задържане под стража". Засега Рашков е задържан за 72 часа. Искането на мярката трябва да се гледа от състав на Районен съд - Асеновград.

За това престъпление Кирил Рашков може да получи до 6 г. затвор.

Димитров потвърди, че Кирил Рашков е арестуван по подадена жалба от Веселин Христев от село Катуница. Тя е подадена на 23 септември, часове преди убийството на 19-годишния Ангел Петров. Христев е вуйчо на убитото момче и разказа, че ден преди Ангел да бъде прегазен

Говорителят на Окръжна прокуратура-Пловдив прокурор Галин Гавраилов пък уточни, че Кирил Рашков е привлечен като обвиняем за отправяне на две заплахи за убийство по отношение на Веселин Христев и жената, с която живее на семейни начала – Иванка Петрова.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини