В РПУ-то тече проверка за прикриване на жалба срещу цар Киро

В Районното управление на полицията в Асеновград тече проверка във връзка с опита да бъде прикрита жалба, подадена от жители на Катуница преди убийството на 19-годишния Ангел Петров. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. При установяването на вина и пропуски в работата на служители в управлението ще следват наказания. "Политиката на МВР е безкомпромисна в тази посока", подчерта Цветанов.

По думите му важно било, че МВР е успяло да ограничи разрастването на уличните протести, тъй като зад тях всъщност се криел опит да се дестабилизира и наруши общественият ред в страната.

Цветановс ъобщи, че на 23 септември в полицията е бил получен сигнал във връзка със заплаха за убийство от страна на Кирил Рашков. След разпит на заплашвания полицията е предприела действия за задържането на ромския "цар".

Говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив прокурор Галин Гавраилов заяви, че на 27 септември в Районна прокуратура - Асеновград е постъпил сигнал с оплакване на три лица, че Кирил Рашков им е отправил заплахи за убийство на 23 септември в село Катуница.

По думите на прокурора още същия ден е образувано досъдебно производство, а на 28-ми Рашков е привлечен като обвиняем за отправяне на две заплахи за убийство по отношение на Веселин Христов и Иванка Петров, - жената, с която той съжителства. Рашков е задържан за 72 часа, като през това време ще се реши дали да се иска мярка за постоянен арест.

На 27 септември в пловдивската Окръжна прокуратура е постъпил сигнал, че в хода на проверка на НАП се е установило, че Кирил Рашков не е внасял данъчни декларации като физическо лице от 2004 г. до момента. По думите на прокурор Гавраилов на 27 септември по този сигнал е образувано досъдебно производство за неподаване на данъчни декларации и неплащане на данъци в особено големи размери.

Тепърва предстои да се изясни дали има предпоставки за обвинение на Рашков в подбудителство на убийство.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини