Тодор Чонов: Началникът на РУП - Асеновград си върши добре работата

До няколко дни ръководството на Областната дирекция на полицията в Пловдив ще има становище по всички въпроси, свързани с работата на полицейското управление в Асеновград по случая Катуница. Пред журналисти днес директорът на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов заяви, че ако бъде констатирано, че има служители, които не са изпълнили задълженията си преди, по времена и след протеста в селото, ще бъдат взети дисциплинарни мерки. Проверката на Инспектората на МВР започна преди дни, но въпреки че тя още не е приключила комисар Чонов счита, че няма причина за уволнение на началника на РУП - Асеновград гл. инспектор Запрян Стоянов. Чонов заяви, че в Асеновград работа на полицията е добра и припомни проведените успешно операции срещу лихвари и разпространители на цигари и алкохол без бандерол.

Шефът на пловдивската полиция подчерта, че всички жалби от Катуница са явни, снемани са обяснения и че всичко ще стане ясно след проверката. Той бе категоричен, че не е изтичала информация към Кирил Рашков.

На 23 септември, когато вуйчото на Ангел е пуснал жалба срещу Рашкови, и почивните дни за Деня на независимостта гл. инспектор Стоянов не е бил на работа. Според някои медии той е бил в Гърция. Главният инспектор обаче твърди, че е бил не само в страната, но дори и в Катуница.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини