7 °C

Кирил Рашков остава в ареста, планирал да се укрие в Сърбия

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи на Кирил Рашков Районният съд в Асеновград. Повдигнатото обвинение срещу Рашков е за закана за убийство на Веселин Христев и Иванка Петрова. Съдията по делото Мария Пейчева обяви, че макар разследването да е съвсем в начален етап и да предстои събиране на още доказателства, приема искането и мотивите на прокурор Калоян Димитров, че цар Киро би могъл да извърши ново престъпление или да се укрие заради афишираното му намерение да избяга в Сърбия . Съдия Пейчева подчерта обаче, че Рашков остава в ареста за това, че е обвинен в престъпление с висока степен на обществена опасност, а не заради силния обществен интерес, както посочи в пледоарията си прокурор Димитров.

Защитникът на Рашков адвокат Даниел Антемов обясни от своя страна, че клиентът му е имал намерение да отиде в западната ни съседка не за да се укрие, а защото се страхувал за живота си след ексцесиите в Катуница. По думите му Рашков е с чисто криминално минало и е в много тежко здравословно състояние, мъчат го куп болести, има няколко прекарани инфаркта и е с 95% инвалидност.

Престъплението, в което е обвинен Рашков, е тежко и за него законът предвижда до 6 години затвор. Последните думи на цар Киро, преди съдията да се произнесе бяха, че е невинен, както и че няколко пъти досега е бил заплашван от Веселин Христев - през 2010 г. той на два пъти нахлувал в дома му - първия път с 50 автомобила, а втория - с над 100 души.

След произнасянето на мярката за неотклонение Рашков бе ескортиран до Следствения арест в Пловдив.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд. В случай на обжалване заседанието ще бъде на 4 октомври.
Пред сградата на Асеновградския районен съд имаше няколко жители на Катуница, които при изкарване на Кирил Рашков започнаха да викат "Убиец!" и "Искаме смърт!". Недолоството им бе провокирано от това, че съдът е сменил началния час на делото от 14 ч. на 10 ч. Според тях с единствената цел жителите на Катуница да не присъстват на делото.

Красимира Нешева

Според прокурор Калоян Димитров има вероятност Рашков да се укрие в Сърбия или да извърши друго престъпление.
Съдия Мария Пейчева прие искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини