0 °C

Кирил Рашков остава в ареста, планирал да се укрие в Сърбия

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи на Кирил Рашков Районният съд в Асеновград. Повдигнатото обвинение срещу Рашков е за закана за убийство на Веселин Христев и Иванка Петрова. Съдията по делото Мария Пейчева обяви, че макар разследването да е съвсем в начален етап и да предстои събиране на още доказателства, приема искането и мотивите на прокурор Калоян Димитров, че цар Киро би могъл да извърши ново престъпление или да се укрие заради афишираното му намерение да избяга в Сърбия . Съдия Пейчева подчерта обаче, че Рашков остава в ареста за това, че е обвинен в престъпление с висока степен на обществена опасност, а не заради силния обществен интерес, както посочи в пледоарията си прокурор Димитров.

Защитникът на Рашков адвокат Даниел Антемов обясни от своя страна, че клиентът му е имал намерение да отиде в западната ни съседка не за да се укрие, а защото се страхувал за живота си след ексцесиите в Катуница. По думите му Рашков е с чисто криминално минало и е в много тежко здравословно състояние, мъчат го куп болести, има няколко прекарани инфаркта и е с 95% инвалидност.

Престъплението, в което е обвинен Рашков, е тежко и за него законът предвижда до 6 години затвор. Последните думи на цар Киро, преди съдията да се произнесе бяха, че е невинен, както и че няколко пъти досега е бил заплашван от Веселин Христев - през 2010 г. той на два пъти нахлувал в дома му - първия път с 50 автомобила, а втория - с над 100 души.

След произнасянето на мярката за неотклонение Рашков бе ескортиран до Следствения арест в Пловдив.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд. В случай на обжалване заседанието ще бъде на 4 октомври.
Пред сградата на Асеновградския районен съд имаше няколко жители на Катуница, които при изкарване на Кирил Рашков започнаха да викат "Убиец!" и "Искаме смърт!". Недолоството им бе провокирано от това, че съдът е сменил началния час на делото от 14 ч. на 10 ч. Според тях с единствената цел жителите на Катуница да не присъстват на делото.

Красимира Нешева

Според прокурор Калоян Димитров има вероятност Рашков да се укрие в Сърбия или да извърши друго престъпление.
Съдия Мария Пейчева прие искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини