Условна присъда за асеновградчанина - лихвар Билялов

3 г. лишаване от свобода условно с 5 г. изпитателен срок. Това отсъди Пловдивският окръжен съд спрямо 46-годишния асеновградчанин Иляз Билялов.

Билялов беше признат за виновен в това, че през периода от между юли 2006 г. и октомври 2010 г. като физическо лице без съответно разрешение е извършвал отпускане на кредити в Асеновград срещу получаване на лихва.
Общият размер на отпуснатите заеми възлиза на 14 130 лв., а средствата, получени от лихва, са били 9 042 лв. С дейността са причинени значителни вреди в размер на 4 800 лв. на Гинка М. от Тополово и Билялов е получил значителни неправомерни доходи.

През същия период асеновградчанинът системно предоставял парични средства в заем на широк кръг лица срещу уговарянето на лихви. Връщането на заетите суми гарантирал с изискване от заемополучателите да представят обезпечения с предаване в залог на вещи - МПС, дебитни карти с посочен ПИН.

Съдът постанови и конфискация на 1/2 от автомобил Фолксваген, собственост на Билялов, както и да заплати в полза на Държавата сумата от 4 242 лв., представляваща придобитата от престъплението сума.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.

Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини