8 °C

ГЕРБ в Асеновград иска ръчно преброяване на бюлетините в 40 секции

ГЕРБ-Асеновград внесе жалба за изборни нарушения в Административния съд в Пловдив. Местната структура настоява за ръчно преброяване на бюлетините в 40 от 106 секции. Сред исканията е и проверка на всички невалидни  бюлетини. Информацията бе съобщена на пресконференция в Пловдив от ексмета на общината д-р Христо Грудев.

Според депутата Илия Пашев младежи от ДПС са действали като застъпници на БСП. Пашев смята, че съществувало дори желание Асеновград да бъде превърнат в крепост на ДПС по подобие на Кърджали. В подкрепа на твърдението си той посочи, че в деня на балотажа основният език на места в Асеновград бил турският. "40-те секции, посочени в жалбата, са в Долни Воден, в ромската махала в Асеновград и в някои села като Тополово и Червен", съобщи народният представител. "Ние бяхме срещу бившата тройна коалиция – това е политически пазар, резултатите от който тепърва ще са ясни. В момента се раздават зам.-кметски места на ДПС...“, допълни Пашев, най-вероятно намеквайки з Мюмюн Алиджик, който макар и неофициално, е сочен от асеновградската мълва като трети заместник на новия кмет д-р Емил Караиванов.

Подобен бе отговорът и на д-р Грудев на въпроса как ще обясни резултатите на изборите в Асеновград. "Срещу ГЕРБ в общ фронт се обединиха всички политически сили в региона. Понеже разликата между мен и моя опонент на първи тур беше над 3 000 гласа, много избиратели не излязоха да гласуват на балотажа. А след като стана ясно, че на 2 тур разликата межу мен и представителя на БСП е 227 гласа, много хора в срещи с мен и с колегите ми от ГЕРБ споделят своите съмнения за контролиран вот", коментира бившият градоначалник.
Той съобщи, че в резултат на тези съмнения и след решение на общинската структура на ГЕРБ в Асеновград, вчера следобед е внесена жалба до Административния съд с искане за ръчно преброяване на всички невалидни бюлетини, които са общо 809. "Целта ни е един обективен орган да разгледа случая и така да се върне доверието на нашите съграждани към изборния процес. Независимо за кого са гласували, те трябва да имат доверие в изборите", подчерта д-р Грудев.

Запитан дали с него е разговаряно за заемане на поста областен или зам.-управител на Пловдив той отговори, че е готов да сподели опита, който има – и в житейски план, и като кмет с успешен мандат.
На пресконференцията присъстваха и бившите вече заместници на Христо Грудев в община Асеновград Теньо Манолов и Стоян Димитров.

Красимира Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е подходящ за творчески планове и подготовка за реализацията им. Не се претоварвайте физически, мислете позитивно и съзидателно. Хармоничните отношения ще ви помогнат да се организирате и справите по-леко с трудностите. Обективната ви оценка за нещата е предпоставка за правилни решения и адекватни действия.
15 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С основание може да очаквате от работата си днес по-добри доходи. Трудностит са възможни по линия на администрация и неспазване на срокове и законност. Въпреки това ще се справите с възникналите препятствия и ще доведете делата си до край, което значи и осигуряване нуждите на семейството.
15 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дава ви се отлична възможност да покажете на практика вашите умения, изобретателност и младежки дух. Голямата ви ангажираност може да ви направи неспокойни и нетърпеливи, но сега е момента да стиснете зъби и да издържите. Повярвайте, усилията ви няма да са напразни. Всичко, което постигнете днес, ще ви носи добри дивиденти за дълго време напред.Струва си, нали.
15 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Стремите се да вършите нещата така, че на хората около вас това да им харесва и да не влизате в пререкания за излишни неща. Помислете обаче и за собствените си желания и за това, че е трудно винаги всички да са доволни. На работното място пред вас се открива блестяща възможност да покажете на какво сте способни, затова захванете се сериозно за работа.
15 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате доста работа днес, но едва ли ще се намери нещо, с което да не успеете да се справите. Често се заемате с много неща наведнъж, но учудващо за хората около вас успявате да се справите без проблеми. Ще се изненадате от предложението, което ви прави близък приятел. Винаги сте готови да отвърнете на предизвикателствата и едва ли ще откажете.
15 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Привеждайки програмата си в действие, ще засилите активността и желанието си за общуване. Чрез търговско-финансови операции, реализирани не без подкрепата на близък човек, ще се стабилизирате материално. Ако сте пряко ангажирани с професионалните си задачи ще получите изгодни предложения.
15 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ако сте и не конфликтни ще спечелите повече, осъществявайки плановете си. Насочете усилията си в областта, в която сте най-силни. От там ще дойдат и добрите резултати. Желанията ви скоро ще станат реалност, повярвайте си. При някои е възможно да се събудят стари, хронични заболявания.
15 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Предстои ви ден, който ви предлага възможности в много направления. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го изживеете, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно. Ставащото е само част от настъпващия период на драгоценни успехи.
15 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да видите работата си по-скоро завършена и това ви амбицира. Усърдно ще избегнете проблем, който застрашава да обезсмисли труда ви досега. Към някой от обкръжението ви сте особено чувствителни и това ви пречи да оцените връзката си правилно. Но не му пречете да изрази отношението си към вас.
15 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Несъгласието ви с нечие решение не бива да пречи на отношенията помежду ви. Намерете по-елегантен начин да изразите становището си, без да влизате в конфликт и да застрашавате връзката си. Можете да предложите и повече в името на общото ви бъдеще, не мислите ли. Волята ви е силна, но не пренебрегвайте и другите.
15 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Възможностите ви за извънредни приходи днес са много добри. Има вероятност и да ги пропуснете при прекалено колебание. Може би пред някои от вас стоят леки затруднения в бизнеса, които скоро ще отшумят без трайни негативни последици.
15 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
15 апр 2021
Последни новини