20 °C

ГЕРБ в Асеновград иска ръчно преброяване на бюлетините в 40 секции

ГЕРБ-Асеновград внесе жалба за изборни нарушения в Административния съд в Пловдив. Местната структура настоява за ръчно преброяване на бюлетините в 40 от 106 секции. Сред исканията е и проверка на всички невалидни  бюлетини. Информацията бе съобщена на пресконференция в Пловдив от ексмета на общината д-р Христо Грудев.

Според депутата Илия Пашев младежи от ДПС са действали като застъпници на БСП. Пашев смята, че съществувало дори желание Асеновград да бъде превърнат в крепост на ДПС по подобие на Кърджали. В подкрепа на твърдението си той посочи, че в деня на балотажа основният език на места в Асеновград бил турският. "40-те секции, посочени в жалбата, са в Долни Воден, в ромската махала в Асеновград и в някои села като Тополово и Червен", съобщи народният представител. "Ние бяхме срещу бившата тройна коалиция – това е политически пазар, резултатите от който тепърва ще са ясни. В момента се раздават зам.-кметски места на ДПС...“, допълни Пашев, най-вероятно намеквайки з Мюмюн Алиджик, който макар и неофициално, е сочен от асеновградската мълва като трети заместник на новия кмет д-р Емил Караиванов.

Подобен бе отговорът и на д-р Грудев на въпроса как ще обясни резултатите на изборите в Асеновград. "Срещу ГЕРБ в общ фронт се обединиха всички политически сили в региона. Понеже разликата между мен и моя опонент на първи тур беше над 3 000 гласа, много избиратели не излязоха да гласуват на балотажа. А след като стана ясно, че на 2 тур разликата межу мен и представителя на БСП е 227 гласа, много хора в срещи с мен и с колегите ми от ГЕРБ споделят своите съмнения за контролиран вот", коментира бившият градоначалник.
Той съобщи, че в резултат на тези съмнения и след решение на общинската структура на ГЕРБ в Асеновград, вчера следобед е внесена жалба до Административния съд с искане за ръчно преброяване на всички невалидни бюлетини, които са общо 809. "Целта ни е един обективен орган да разгледа случая и така да се върне доверието на нашите съграждани към изборния процес. Независимо за кого са гласували, те трябва да имат доверие в изборите", подчерта д-р Грудев.

Запитан дали с него е разговаряно за заемане на поста областен или зам.-управител на Пловдив той отговори, че е готов да сподели опита, който има – и в житейски план, и като кмет с успешен мандат.
На пресконференцията присъстваха и бившите вече заместници на Христо Грудев в община Асеновград Теньо Манолов и Стоян Димитров.

Красимира Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
25 сеп 2020
Последни новини