ГЕРБ в Асеновград иска ръчно преброяване на бюлетините в 40 секции

ГЕРБ-Асеновград внесе жалба за изборни нарушения в Административния съд в Пловдив. Местната структура настоява за ръчно преброяване на бюлетините в 40 от 106 секции. Сред исканията е и проверка на всички невалидни  бюлетини. Информацията бе съобщена на пресконференция в Пловдив от ексмета на общината д-р Христо Грудев.

Според депутата Илия Пашев младежи от ДПС са действали като застъпници на БСП. Пашев смята, че съществувало дори желание Асеновград да бъде превърнат в крепост на ДПС по подобие на Кърджали. В подкрепа на твърдението си той посочи, че в деня на балотажа основният език на места в Асеновград бил турският. "40-те секции, посочени в жалбата, са в Долни Воден, в ромската махала в Асеновград и в някои села като Тополово и Червен", съобщи народният представител. "Ние бяхме срещу бившата тройна коалиция – това е политически пазар, резултатите от който тепърва ще са ясни. В момента се раздават зам.-кметски места на ДПС...“, допълни Пашев, най-вероятно намеквайки з Мюмюн Алиджик, който макар и неофициално, е сочен от асеновградската мълва като трети заместник на новия кмет д-р Емил Караиванов.

Подобен бе отговорът и на д-р Грудев на въпроса как ще обясни резултатите на изборите в Асеновград. "Срещу ГЕРБ в общ фронт се обединиха всички политически сили в региона. Понеже разликата между мен и моя опонент на първи тур беше над 3 000 гласа, много избиратели не излязоха да гласуват на балотажа. А след като стана ясно, че на 2 тур разликата межу мен и представителя на БСП е 227 гласа, много хора в срещи с мен и с колегите ми от ГЕРБ споделят своите съмнения за контролиран вот", коментира бившият градоначалник.
Той съобщи, че в резултат на тези съмнения и след решение на общинската структура на ГЕРБ в Асеновград, вчера следобед е внесена жалба до Административния съд с искане за ръчно преброяване на всички невалидни бюлетини, които са общо 809. "Целта ни е един обективен орган да разгледа случая и така да се върне доверието на нашите съграждани към изборния процес. Независимо за кого са гласували, те трябва да имат доверие в изборите", подчерта д-р Грудев.

Запитан дали с него е разговаряно за заемане на поста областен или зам.-управител на Пловдив той отговори, че е готов да сподели опита, който има – и в житейски план, и като кмет с успешен мандат.
На пресконференцията присъстваха и бившите вече заместници на Христо Грудев в община Асеновград Теньо Манолов и Стоян Димитров.

Красимира Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини