Здравко Димитров, а не Христо Грудев, е новият областен управител

Здравко Димитров е името на новия областен управител на Пловдив. Новината съобщи Иван Тотев, който, допреди да бъде избран за кмет на града под тепетата, заемаше поста губернатор. Решението за избора на Димитров е взето на днешното заседание на Кабинета.

Здравко Димитров е бивш кмет на район "Западен". Завършил е спортна педагогика и защитава магистратура по социална психология в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Димитров, известен още от ученическите си години в Спортното училище като Зико, е от златното поколение в българския баскетбол. Играл е в "Академик", в ЦСКА, по-късно отново се връща в Пловдив. Национал.

Повратната година в живота му е 1990-а, когато държавата спря да финансира спорта. По това време играе в "Академик". За известно време кара такси, работи като сервитьор и барман. Постепенно поема нещата в свои ръце. Успява да направи дискотека до стадион "Пловдив", после идва "Зико бар".

Неведнъж е споделял, че в политиката влиза заради идеите на партия ГЕРБ и че вижданията на премиера Бойко Борисов за добро управление напълно съвпадат с неговите.

През последните дни като най-вероятни да заемат поста на областен управител на Пловдив бяха спрягани имената на бившия кмет на Асеновград д-р Христо Грудев и на председателя на предизборния щаб на ГЕРБ ген. Димитър Цветков. Вече е ясно, че д-р Грудев, който загуби битката за втори мандат като градоначалник на Асеновград от кандидата на БСП д-р Емил Караиванов, няма да е новият губернатор. Дали обаче ще бъде един от заместниците на Здравко Димитров предстои да научим съвсем скоро.

Красимира Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини