Пловдив се включва в глобалния протест

Пловдив ще се включи днес в глобален протест. Събитието ще се състои между 18 и 22 часа на площада пред Централна поща.
Организацията тече усилено и в социалните мрежи. Ето и обръщението на организаторите на мероприятието:
"На 11 ноември народите от целия свят ще излязат на площадите и улиците. От Америка до Азия, от Африка до Европа хората ще се вдигнат, за да отстояват своите права и да поискат глобална промяна. Настъпил е моментът всички да се обединим в един световен мирен протест. Органите на властта и капиталистическата система служат на богатото малцинство, като игнорират волята на мнозинството и не се съобразяват с човешките загуби и причиняваните екологични щети. Тази ситуация е абсолютно недопустима и трябва да бъде прекратена. Обединени в единен глас, ние ще накараме политиците и финансовия елит, на който те служат, да разберат, че НЕ искаме нашето бъдеще и бъдещето на децата ни да зависят от търговските спекулации на борсата и финансовите интереси на шепа хора. Не сме стока, с която може да се търгува. Всички ние сме хора и искаме да живеем щастливо, да бъдем свободни. Всички системи, опитани досега, се провалиха. Капитализмът също. Твърде дълго чакахме очакваната "промяна", а в замяна получихме единствено бедност и мизерия, глад и лишения, войни и страдания, а за капак и природа, която е на път да бъде напълно унищожена.
Няма повече да стоим безучастно пред този АБСУРД! Елате с нас – време е да се обединим, време е да бъдем чути.
На 11 ноември ще се съберем на улиците и площадите, за да положим началото на исканата от нас глобална промяна. Ще излезем на мирни събирания, ще говорим, ще обсъждаме и ще се организираме. И ще излизаме, докато не постигнем целта си.
Бъдещето зависи от нас.
Обединени не можем да бъдем победени! Ние сме 99%!"

Други български градове, които ще се присъединят към протеста, са София, Русе, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Видин. Повече информация може да се намери на http://www.saprotiva.com/occupybulgaria/
Красимира Нешева
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини