Асеновградчанин ще съветва министър Трайков

Асеновградчанинът Тодор Чобанов е назначен за съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с ресор културно-исторически туризъм, съобщава пресслужбата на МИЕТ.

34-годишният Чобанов е магистър по история и археология, а от 2008 г. е доктор по археология. Работил е като координатор на проекти в гражданския сектор, експерт в програма ФАР към МРРБ, началник на инспектората за културно наследство в Министерството на културата, консултант по културно наследство към постоянната работна група по връщане на незаконно изнесените ценности във ВКП и други.

От 2009 досега беше заместник министър на културата.

Тодор Чобанов притежава богата експертиза в областта на културно-историческото наследство. Автор е на редица публикации в сферата на археологията и опазването на културното наследство. Включването му в екипа на МИЕТ ще подкрепи амбициозната програма на министерството за развитието и популяризирането на културно-историческия туризъм като част от диверсифицирането на туристическия продукт, се казва в съобщенито на пресцентъра на министерството.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини