КЗП проверява играта "Стани милионер"

След като само за няколко дни постъпиха над десетки сигнала във връзка с играта "Стани милионер", Комисията за защита на потребителите образува проверка по разглеждане на всички получени до момента сигнали. 

В тях потребителите твърдят, че получават sms-и или позвънявания от номера 145 и 1455 и на трите мобилни оператора, с които ги приканват да се включат в играта, организирана от "Ню Геймс" ООД, като биват информирани, че участието е безплатно. По думите на потърпевшите, оператор се обажда и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо. Всеки отговор изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2.40 лв., което обаче не се съобщава на потребителите. След приключване на разговора, абонатите получават съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.

КЗП е образувала производство по разглеждане на сигналите и експерти на комисията ще установяват фактическите обстоятелства по случая. Само от Пловдив и региона среднодневно се получават по около 2 жалби срещу играта. Най-удачният вариант да се избегне "зарибяването" за участие в играта е да не се отговаря на sms-ите, съветват от КЗП.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини