Асеновградчанин е шофьорът на МАН-а от жестока катастрофа между Хвойна и Чепеларе

Шофьорът на камиона, в който вчера между Хвойна и Чепеларе фатално се заби смолянска лека кола, е 41-годишен мъж от Асеновград, съобщават от полицията.

Припомняме ви, че вчера около 9 часа сутринта на пътя Смолян – Пловдив Фолксваген Голф, управляван от 26-годишния смолянчанин С.М., излезе от лентата за движение и се удари в насрещно движещия се МАН, управляван от асеновградчанина. При катастрофата на място починаха водачът на фолксвагена и неговият 50-годишен баща. Третият пътник в леката кола – 23-годишна тяхна съгражданка, е транспортирана за лечение в Пловдив.

Местопроизшествието бе посетено от дежурна оперативна група на РУП - Чепеларе. Екипи на група "Спасителна дейност" от Областното управление и районната служба за пожарна съдействаха за изваждане на телата от катастрофиралия автомобил.

Щетите и причините за настъпване на пътнотранспортното произшествие са в процес на изясняване. Според първоначалната версия обаче, причина за жестокия инциден е високата  и несъобразена с мокрия и заледен път висока скорост.

По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини