Христо Грудев - само екскмет или и бъдещ зам.-областен?

Само като бивш кмет ли ще бъде запомнен Христо Грудев или ще влезе в спомените ни и с 2-годишно пребиваване в Областната управа?

Макар все още да няма официална информация ще стане ли екскметът на Асеновград зам.-областен управител, в социалната мрежа Фейсбук и форумите на местни електронни медии от седмица се вихри дискусия по въпроса как и с какво д-р Христо Грудев ще бъде полезен на града, заемайки поста в Пловдив. Едни са на мнение, че като зам.-губернатор той ще има "надзор на града", други са убедени, че "гони само лични облаги и интереси" и дори заявяват, че се чувстват "прецакани", задето Грудев ще напусне Общинския съвет и ще се установи служебно в града по тепетата. Има и трети, които смятат, че нищо съществено няма да се промени за Асеновград, понеже така или иначе нищо не зависило от заместник-областните управители. Други пък ги оборват като търпеливо цитират точки и алинеи, според които зам.-губернаторите не са чак толкова без правомощия. Намират се и коментари от типа на "Грудев ще спира всичко към Асеновград, защото трябва да провали Караиванов, трудно ще преглътне, че не стана отново кмет".

Кой прав, кой крив, но всеки е убеден в своята си истина. И докато виртуалните спорове продължават с пълна сила, правителственото заседание, на което се очаква гласуването на номинацията на Христо Грудев за заместник на областния управител Здравко Димитров, вече започна. Отговорът на повечето въпроси ще стане ясен още днес, след края на работната среща на Кабинета.

В случай, че бъде назначен на поста заместник-областен управител на Пловдив, мястото на д-р Грудев в ОбС-Асеновград, където влезе като водач на листата съветници на ГЕРБ, ще се заеме от Христина Илиева Танчева.

Красимира Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини