Фен клубът на Манчестър Юнайтед свири национален сбор в Асеновград

Снимка за спомен от предишния Национален събор, състоял се в Стара Загора

В неделя в Асеновград ще се проведе Национален събор на привържениците на Манчестър Юнайтед в България.
На срещата ще се обсъждат програма за развитето на фен клуба и други организационни въпроси. За финал феновете ще изгледат заедно срещата Суонзи - Юнайтед от 19.30 ч. в бар "Вито".

Ден преди срещата, на 18 ноември, фен клубът ще открие първата спортна площадка изградена със собствени средства и дарения от фенове и приятели. Тя се намира в детска градина "Калина Малина" в Пазарджик. Идеята на фен клуба е да се изградят детски площадки и в други региони на страната.

Клубът е основан във Велико търново през 2009 година от верни привърженици на английския футбол и в частност на Манчестър Юнайтед. За една година членовете му стават над сто. Сред тях личат имената на Славчо Николов от Б.Т.Р., Борис Календеров от bTV, археолозите проф. д-р Николай Овчаров и ст. н. с. д-р. Хитко Вачев, фронтменът на Сигнал Йордан Караджов, Георги Милчев-Годжи, както и на и на известния с "прекръстването" си заклет фен на червените Манчестър-Юнайтед Здравков Левиджов. Макар и със спортна насоченост, инициативите на клуба са много и разнообразни. До този момент са организирани няколко мероприятия, насочени към децата в неравностойно положение, съвместно с Българския младежки червен кръст, Българския футболен съюз, SOS Детски селища и  други.

От лятото на 2010 г. Фен Клуб Манчестър Юнайтед ВТ става официален национален фен клуб.

Красимира Нешева

Пазарджик - първата детска площадка, изградена със средства и дарения на фенове на Манчейстър Юнайтед
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини