Яне: Борисов е най-опитният премиер за последните 20 години

„Нищо не съм искал от Бойко Борисов, нищо не съм очаквал от него и нищо не ми е дал.“ Това заяви пред „Нова телевизия“ лидерът на РЗС Яне Янев, който на балотажа на президентския вот подкрепи кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев и а преди седмици обяви, че ще бъде конструктивна опозиция на правителството, предаде БЛИЦ.

Преди това партията му бе най-яростната опозиция на Бойко Борисов. Поредната врътка на Яне Янев доведе до спекулации, че той е получил материални облаги от властта. Лидерът на РЗС стигна по-далеч в хвалбите към премиера. „Бойко Борисов е най-опитният министър – председател за последните 20 годни. Той разбира българската народопсихология“, заяви Яне Янев. И допълни: „Той е самородно явление. Борисов интуитивно взема правилното решение по даден въпрос“. С премиера двамата имат „мъжкарски отношения“, а на последната им срещу Борисов му благодарил за подкрепата.

По време на телевизионното си интервю, лидерът на РЗС реши да коментира ситуацията и семейните драми в партия „Атака“. Янев определи партията на Волен Сидеров като акционерно дружество, в което притежателите на най-малко акции се разбунтували срещу босовете. Той похвали евродепутата Димитър Стоянов, който поиска оставката на пастрока си. Яне посъветва Сидеров да отстъпи лидерския пост на доведения си син. „Атака“ си отива, освен ако няма рокади на върха на партията“, прогнозира политикът.

По отношение на БСП и президента Георги Първанов, Янев прогнозира, че след изтичането на мандата му, сегашният държавен глава ще оглави партията. Апаратът на партията бил на негова страна и била почти сигурна победата му над сегашния лидер Сергей Станишев.

Страницата между РЗС и Алексей Петров е окончателно затворена. Те имат съвсем различни политически тези, които в определено отношение се разминават диаметрално с позицията на РЗС, най-вече по отношението на искането му за закриване на политическите партии, каза още Яне Янев.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини